Τελευταία Νέα
Διεθνή

R. Shiller: Προσοχή στη Wall - Είναι υπερτιμημένη

R. Shiller: Προσοχή στη Wall - Είναι υπερτιμημένη
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Robert Shiller για την άνοδο των τιμών στις αγορές της Wall Street, χαρακτηρίζοντας τις μετοχές υπερτιμημένες. Την Τετάρτη ο Dow βρέθηκε για λίγη ώρα πάνω από τις 12.000 μονάδες, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το «ψυχολογικό όριο» για την αγορά.
Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι μετά από μόλις δύο χρόνια, και ενώ ακόμη δεν έχει συνέλθει η οικονομία από τη χειρότερη μεταπολεμικά κρίση, η αγορά φαίνεται ότι «τρέχει» με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Shiller. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις αγορές των ΗΠΑ, αλλά και μερικών της Ευρώπης, υπερτιμημένη στη βάση των θεμελιωδών.
Ο δημιουργός τους δείκτης της αγοράς ακινήτων Case/Shiller, επίστησε την προσοχή σχετικά με την αγορά κατοικίας, επισημαίνοντας ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία, μπορεί οι τιμές να έχουν ξαναρχίσει να αυξάνονται, ωστόσο ο πιθανότερος λόγος είναι αυτός της ψυχολογίας ότι η κρίση και η ύφεση πέρασαν. Μπορεί κάποια στοιχεία να το δείχνουν, ωστόσο πολύ περισσότερα επισημαίνουν ότι η όποια άνοδος των τιμών των κατοικιών ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας της αγοράς, και δε στηριζόταν στην πραγματική βελτίωση των θεμελιωδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης