Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Θα συνεχιστούν οι πιέσεις στα CDS μέχρι η ΕΕ να παρουσιάσει λύση για την κρίση

Fitch: Θα συνεχιστούν οι πιέσεις στα CDS μέχρι η ΕΕ να παρουσιάσει λύση για την κρίση
Να συνεχιστεί η νευρικότητα και η αβεβαιότητα των αγορών όσον αφορά την ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, μέχρι οι ηγέτες να βρουν ένα τρόπο να διαμορφώσουν με λεπτομέρειες τη λύση που θα υπόσχεται σταθερότητα και έλεγχο των δημοσιονομικών ανισορροπιών.
Αυτό συμπεράνει στο σημερινό της report ο οίκος αξιολόγησης Fitch, όπου αναφέρει ότι παρόλο που έχει υπάρξει μία μικρή αποκλιμάκωση των CDS στην Ευρώπη, ο σκεπτικισμός δεν έχει «εξουδετερωθεί» από την αγορά.
Τα επίπεδα στα οποία έχουν περιέλθει τα CDS είναι εξαιρετικά υψηλά για χώρες του αναπτυγμένου κόσμου, γι’ αυτό και οι μικρές μεταβολές, ακόμη και οι πτωτικές δεν αλλάζουν σημαντικά την εικόνα για την ψυχολογία των αγορών. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπου θα καθορίσει τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων και την διακρατική συνεργασία, αναφορικά με τα θέματα των δημοσιονομικών ανισορροπιών, αναφέρει η Fitch. Η ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του EFSF, θα είναι μία καλή εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης