Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνουν facebook και twitter οι αιγυπτιακές αρχές – Στα ύψη τα CDS

Κλείνουν facebook και twitter οι αιγυπτιακές αρχές – Στα ύψη τα CDS
Την επικοινωνία μέσω των διαδικτυακών διαύλων, Facebook και Twitter, διέκοψε το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, ώστε να ανακόψει μέρος των οργανωτικών επιχειρήσεων των διαδηλωτών στη χώρα. H κατάσταση στην Αίγυπτο παραμένει τεταμένη. Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης Μουμπάρακ ζητώντας την παραίτησή της.
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, πολλές πόλεις της Αιγύπτου θυμίζουν πεδίο μάχης, καθώς οι δυνάμεις καταστολής και οι διαδηλωτές βρέθηκαν πάλι αντιμέτωποι. Ολα τα σώματα της αστυνομίας, αλλά και ο στρατός έχουν τεθεί σε επιφυλακή, παντού, και έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα θεωρούμενα κομβικά σημεία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης από τη Τρίτη, στα επεισόδια έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες και οι συλληφθέντες έχουν ξεπεράσει τους 1.200. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 40 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία του Καΐρου για «προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος».
Η βόρεια Αφρική φαίνεται να μπαίνει σε μία πολύ επικίνδυνη φάση και αυτό αποτυπώνεται στα ασφάλιστρα των κρατικών ομολόγων της Αιγύπτου και του Λιβάνου, τα οποία έχουν απογειωθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφουν και τα ασφάλιστρα των κρατικών ομολόγων της Τυνησίας και του Μαρόκο.
Χτες ο αιγυπτιακός EGX30 υποχώρησε 11%, ήτοι η μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες, η πτώση ξεπερνά το 16%. Παράλληλα, τα CDS βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009, στις 383 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης