Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνουν τον καλύτερο Ιανουάριο της τελευταίας δεκαετίας οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Κλείνουν τον καλύτερο Ιανουάριο της τελευταίας δεκαετίας οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Τον καλύτερο Ιανουάριο της τελευταίας δεκαετίας κλείνουν σήμερα οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Ευρώπης, υπό τη φημολογία ότι δρομολογείται σχέδιο στήριξης των αδύναμων υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.
Ο πανευρωπαϊκός ασφαλιστικός δείκτης Stoxx Europe 600 έχει κερδίσει μέσα σε ένα μήνα περίπου 10%, ενώ ο τραπεζικός έχει κερδίσει 8,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο κατά το μήνα Ιανουάριο από το 1998. Ο συνολικός δείκτης κέρδισε μόλις 1,7%. Στον τραπεζικό δείκτη συμπεριλαμβάνονται και οι ισπανικές τράπεζες Bankinter και Banco Sabadell, καθώς και οι ιταλικές Intesa Sanpaolo και UniCredit, των οποίων τα κέρδη φτάνουν ακόμη και το 18%.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη προαναγγείλει ότι επίκειται η ανακοίνωση ενός σχεδίου που θα στηρίζει τις χώρες που το χρέος τους έχει καταστεί μη βιώσιμο, ενώ εκφράζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά την πρόθεση τους να προστατεύσουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συζητούν τρόπους για την ενίσχυση του ταμείου διάσωσης EFSF προκειμένου να πείσουν ότι έχει αρκετή δύναμη για να στηρίξει κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού, με την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα αποκλιμακώσει την κρίση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης