Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένοι οι Γερμανοί για το ελληνικό πρόβλημα και για το EFSF

Διχασμένοι οι Γερμανοί για το ελληνικό πρόβλημα και για το EFSF
Απαραίτητη κρίνει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκέλα Μέρκελ, μιλώντας σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα. Ο Lars Feld ανέφερε ότι το να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος να αποπληρώσει τα δάνεια της είναι η καλύτερη λύση, ώστε να προστατευθούν οι πιστωτές της από την απώλεια κεφαλαίου.
Μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine, ο Feld ανέφερε ότι δεν μπορούμε να σώσουμε τη «μισή ευρωζώνη χωρίς συνέπειες στη χρηματοδότηση των υπολοίπων χωρών».
Από τη μεριά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για να εξυπηρετήσει το χρέος της. Παράλληλα, στο πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που συμμετείχε ο Σόιμπλε επεσήμανε ότι Γερμανία και Γαλλία θα υπερασπιστούν την ευρωζώνη στο σύνολό της και κάλεσε τους επενδυτές να μην «σορτάρουν» σε βάρος του ευρώ. ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην αύξηση των πόρων του ταμείου στήριξης και αναφέρθηκε στο ελληνικό πρόβλημα.
Ο γερμανός υπουργός τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης του συντονισμού της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των χωρών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχέδια που προβλέπουν τη συμμετοχή των πιστωτών σε μια διαδικασία «ανακούφισης της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Για παράδειγμα διευκρίνισε, μελετούμε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Αντίθετά ο προκάτοχος του, σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, θεωρεί την αναδιάρθρωση αναπότρεπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης