Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Ασύμφορα τα ιαπωνικά CDS, νέος κύκλος ζήτησης για ισπανικά CDS

tags :
Pimco: Ασύμφορα τα ιαπωνικά CDS, νέος κύκλος ζήτησης για ισπανικά CDS
(upd) Πωλήσεις ασφαλίστρων κινδύνου της Ιαπωνίας προτείνει στους επενδυτές της η Pimco. Στον αντίποδα, εξετάζεται η -αυξημένη- ζήτηση των αντίστοιχων ισπανικών.
Σύμφωνα με πρωινό ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η εταιρεία, “η αγορά ασφαλίστρων έναντι κυβερνητικού χρέους της Ιαπωνίας δεν αποδεικνύεται συμφέρουσα καθώς ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, παρά την υποβάθμισή της από τον οίκο Standard & Poor's την προηγούμενη εβδομάδα, αποκλιμακώνεται δραστικά”.
H Pimco προτείνει πώληση των ιαπωνικών CDS και παράλληλα εκτιμά ότι ο επενδυτικός κλάδος των ασφαλίστρων κινδύνου θα παρουσιάσει αναταράξης λόγω της έλλειψης ρευστότητας από πλευράς τραπεζών σε πολλές χώρες.
Ο Anthony Crescenzi, επενδυτικός σύμβουλος της Pimco από το Newport Beach, εκτιμά ότι σύντομα θα ακολουθήσει νέος γύρος ζήτησης για τα CDS των χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης και ιδίως της Ισπανίας, όσο η χώρα ασχολείται ενεργά με την αναδόμηση του τραπεζικού της συστήματος και την αναχρηματοδότηση των προβληματικών ιδρυμάτων μέσω των κυβερνητικών εγγυήσεων.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης