Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβλητό στους χάκερς το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Διαβλητό στους χάκερς το χρηματιστήριο του Λονδίνου
Συνεχείς επιθέσεις χάκερς δέχονται τα συστήματα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Times, αφήνοντας αιχμές για τις κρίσιμες υποδομές του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Η απειλή είναι προηγμένη και διαρκής» δήλωσε στην εφημερίδα κορυφαίος ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσουν οικονομικά ιδρύματα και να σπείρουν τον τρόμο στις αγορές.
Ανάλογες επιθέσεις έγιναν αντιληπτές και σε αμερικανικό χρηματιστήριο, γράφουν οι Times. Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, οι επιθέσεις αυτές φαίνεται ότι προήλθαν από τη Ρωσία.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις 24 Αυγούστου, όταν «κατέρρευσαν» οι μετοχές πέντε μεγάλων εταιρειών και όλες οι συναλλαγές διακόπηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας. Το περιστατικό είχε αποδοθεί τότε σε ανθρώπινο λάθος κατά την εισαγωγή μιας αριθμητικής τιμής.
Νέα προβλήματα εμφανίστηκαν το Νοέμβριο, όταν το LSE τέθηκε ξανά offline κάτω από «περίεργες συνθήκες», όπως τις χαρακτήρισαν υπεύθυνοι του ίδιου του χρηματιστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης