Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Η πρόσβαση της Πορτογαλίας στις αγορές δεν χωρά αμφισβήτηση»

tags :
«Η πρόσβαση της Πορτογαλίας στις αγορές δεν χωρά αμφισβήτηση»
(upd)Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί η πρόσβαση της Πορτογαλίας στις αγορές το 2011, δηλώνει απερίφραστα ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης χρέους (IGCP) της χώρας, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και επενδυτές θεωρούν αναπόφευκτη την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
«Το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Πορτογαλίας βασίζεται στην υπόθεση ότι η πρόσβαση στις αγορές θα διατηρηθεί» δηλώνει ο Alberto Soares και προσθέτει «δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρίνουμε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν θα βγει αληθινή».
Η Πορτογαλία δεν θα λύσει τα οικονομικά της προβλήματα μέσω της προσφυγής της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και της διασφάλισης ενός πακέτου διάσωσης, τονίζει από την πλευρά της η Teodora Cardoso, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζα της χώρας (Bank of Portugal).
Να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω δηλώσεις έρχονται λίγα μόλις 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και η κατάσταση της πορτογαλικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης