Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 100 δολ. το μπρεντ λόγω Αιγύπτου – Κέρδη για τις πετρελαϊκές στην αγορά του Ισραήλ

Πάνω από τα 100 δολ. το μπρεντ λόγω Αιγύπτου – Κέρδη για τις πετρελαϊκές στην αγορά του Ισραήλ
Κι ενώ στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι πολιτικές ανακατατάξεις και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να κατευναστεί το επαναστατημένο πλήθος, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι αλλαγές δεν θα φανούν αρκετές στους διαδηλωτές, οι οποίοι θα επιμείνουν στην απομάκρυνση του Μουμπάρακ.
Ο κλάδος της ενέργειας και του πετρελαίου σημείωσε χθες ισχυρά κέρδη στο χρηματιστήριο του Ισραήλ.
Οι επενδυτές προεξοφλούν παράταση του τεταμένου κλίματος και αυτή την εβδομάδα και πώληση του μερικώς επεξεργασμένου πετρελαίου σε υψηλότερες τιμές, ακόμα πιο ακριβά και από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.
Διάχυτος φόβος υπάρχει για μείωση προσφοράς πετρελαίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο αν και χθες κυβερνητικές πηγές από το Ισραήλ επιβεβαίωναν τη δήλωση που έκανε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποπίος διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στην παροχή πετρελαίου στην Αίγυπτο.
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η περίοδος καιροσκοπικά είναι ικανή να αποφέρει τεράστια κέρδη στις πετρελαϊκές εταιρείες.
Στο μεταξύ, η τιμή του μπρεντ δεν έχει κατέβει την τιμή των 100 δολαρίων ανά βαρέλι από τη στιγμή που σκαρφάλωσε για πρώτη φορά σ' αυτό το ύψος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης