Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακτή Ελεφαντοστού: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Ακτή Ελεφαντοστού: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!
Η Ακτή Ελεφαντοστού έγινε η πρώτη χώρα που κηρύσσει πτώχευση για το 2011. Η προθεσμία ωρίμανσης των ομολόγων αξίας 2,3 δισ. δολαρίων έληξε δίχως η χώρα να μπορεί να τα αποπληρώσει. Ο Πρόεδρος της χώρας, Laurent Gbagbo δήλωσε δημόσια ότι η κυβέρνηση θα αποπληρώσει τα χρέη της δίχως όμως να διευκρινίσει το πότε!
Ο Samir Gadio, στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών της Standard Bank του Λονδίνου, η οποία είχε αγοράσει τα ομόλογα της χώρας της Αφρικής τόνισε ότι μέχρι χθες τα μεσάνυχτα οι τόκοι των ομολόγων που είχε εκδώσει η Ακτή δεν είχαν αποπληρωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικοί τόκοι που έπρεπε να αποπληρώσει η κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστού ανέρχονταν σε 29 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που η αγγλική Τσέλσι δαπάνησε 35 εκατομμύρια δολάρια περίπου πριν από επτά χρόνια για να εντάξει στο δυναμικό της από τη γαλλική Μαρσέιγ τον σπουδαιότερο και διασημότερο Ιβοριανό ποδοσφαιριστή, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά!
Η Ακτή Ελεφαντοστού κατατάσσεται ως η πρώτη χώρα του πλανήτη σε παραγωγή κακάο, καλύπτοντας ποσοστό πάνω από 40% της συνολικής παραγωγής.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης