Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα “εσωτερικά πυρά” στη Bank of England – Πίεση για αύξηση επιτοκίων

Νέα “εσωτερικά πυρά” στη Bank of England – Πίεση για αύξηση επιτοκίων
Ο Andrew Sentance αποτελεί τον κύριο αντιρρησία μεταξύ των μελών της Bank of England αναφορικά με την ήπια και σταθερή πολιτική στο θέμα της διαμόρφωσης των βασικών επιτοκίων και του προγράμματος αγοράς ομολόγων στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο Sentance είναι υποστηρικτής της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στο Νησί και αυτό υποστήριξε και στις νέες του δηλώσεις.
“Η ανάκαμψη στη Μεγάλη Βρετανία θα έρθει αλλά θα υπάρξουν διακυμάνσεις στα ποσοστά της ανάπτυξης”, τονίζει. Υποστηρίζει πως η Bank of England έχει υποχρέωση να φροντίσει για την ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα και της ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Ο Sentance εδώ και καιρό δεν μπορεί να δεχτεί τη μη λήψη μέτρων. “Όσο η Κεντρική μας Τράπεζα δεν λαμβάνει μέτρα για τον πληθωρισμό, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να καταστεί αναξιόπιστη. Μια ενδεχόμενη αλλαγή στρατηγικής, με αύξηση δηλαδή των επιτοκίων, θα χρειαστεί και παράλληλη αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Θα πρέπει η Bank of England δηλαδή να προβεί σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής με την αγορά περισσότερων ομολόγων. Όσο περισσότερο καθυστερεί αυτή η χαλάρωση, τόσο πολλαπλασιάζεται το ρίσκο στη βρετανική οικονομία”, επισημαίνει το μέλος της Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης