Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θαπατέρο: Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα ξαναστηριχτεί - Αναγκαίο το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας

Θαπατέρο: Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα ξαναστηριχτεί - Αναγκαίο το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας
Περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα θα προσφέρουν σε περίπτωση ανάγκης τα κράτη μέλη της ΕΕ, διαβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Ζόζε Λουίς Θαπατέρο σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν κάθε δυνατό ενδεχόμενο αναφορικά με την ενίσχυση των κρατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους και κάνουν λόγο για στενότερο συντονισμό της οικονομικής τους πολιτικής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ιδιαίτερα σημαντικές χώρες στην Ευρώπη. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία», ανέφερε ο Θαπατέρο επισημαίνοντας ότι "ενώ η Ισπανία εφάρμοσε μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων, η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας στενότερης οικονομικής ένωσης."
Ο Θαπατέρο τάχθηκε υπέρ του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, θεωρώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει περισσότερη εμπιστοσύνη στις αγορές σχετικά με την ευελιξία και το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Ταμείου διάσωσης. Δεδομένης της απουσίας ουσιαστικής οικονομικής και πολιτικής ένωσης, η ΕΕ θα πρέπει να εστιάσει στις πολιτικές για την ανταγωνιστικότητά της, υποστήριξε ο κ. Θαπατέρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης