Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Αμεση παραίτηση Μουμπάρακ ζητά η αντιπολίτευση – Απορρίπτει το διάλογο

tags :
Αίγυπτος: Αμεση παραίτηση Μουμπάρακ ζητά η αντιπολίτευση – Απορρίπτει το διάλογο
Να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις του στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου καλεί η αντιπολίτευση τους Αιγύπτιους που έχουν ξεσηκωθεί και βγει στους δρόμους.
Ο Πρόεδρος της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ με πολιτικό ελιγμό απέφυγε να παραιτηθεί άμεσα, πλην όμως τόνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας τον προσεχή Νοέμβριο και ότι μέχρι τότε από τη θέση του Προέδρου θα εγγυηθεί τις δίκαιες εκλογές και την ομαλή διαδοχή του.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στρατιωτικός συνοδοιπόρος του Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος τον εξουσιοδότησε να αρχίσει ανοικτό διάλογο με όλα τα κόμματα προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αιγυπτιακή κρίση.
Ωστόσο, βρήκε κλειστή την πόρτα των συνομιλητών. Μέλη της αντιπολίτευσης διαμηνύουν στον Σουλεϊμάν πως θα προχωρήσουν σε διάλογο μαζί του μόνο αν ο Χόσνι Μουμπάρακ εγκαταλείψει άμεσα τη θέση του.
Παράλληλα, καλούν το λαό να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις και να εντείνει το αίτημά του για αποχώρηση του Μουμπάρακ τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης