Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απόδοση 2,984% τα εξάμηνα πορτογαλικά έντοκα – Νέα μείωση κόστους δανεισμού

Με απόδοση 2,984% τα εξάμηνα πορτογαλικά έντοκα – Νέα μείωση κόστους δανεισμού
(upd2) Περαιτέρω αποσυμπίεση του κόστους δανεισμού παρατηρήθηκε από τη σημερινή δημοπρασία ομολόγων του πορτογαλικού δημοσίου. Η Πορτογαλία εξέδωσε 6μηνα και 12μηνα έντοκα γραμμάτια συνολικής αξία 1,25 δισ. ευρώ.
Το ποσό δεν είναι μεγάλο, πλην όμως είναι ενδεικτικό το βραχυχρόνιου κλίματος στην ευρωζώνη, που υποδεικνύει ότι οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται φθηνότερα, κάτι που ούτως ή άλλως φαίνεται και από την αποκλιμάκωση των spreads (και των ελληνικών).
Για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια ύψους 455 εκατ. ευρώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,984%, ξεκάθαρα πτωτικά σε σύγκριση με το 3,686% της αμέσως προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε σε 4,8 έναντι 2,6.
Αντίστοιχα, για τα δωδεκάμηνα έντοκα γραμμάτια η απόδοση μειώθηκε σε 3,71% (από 4,029%) με κάλυψη 2,6 φορές. Το πορτογαλικό δημόσιο άντλησε 800 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα ετήσιας αποπληρωμής.
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Fernando Teixeira dos Santos από το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και τόνισε ότι οι αποδόσεις που πέτυχε το πορτογαλικό δημόσιο καταδεικνύουν μια νέα τάση βελτίωσης των όρων της αγοράς εντός του 2011.
Υπερτονίστηκε ότι σημειώθηκε αυξημένη ζήτηση εντόκων από ξένους επενδυτές, οι οποίοι κατέλαβαν και το πλειοψηφικό μέρος της προσφοράς χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα ακριβείς αριθμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης