Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenwich Associates: Κορυφαίες τράπεζες σε αξιοπιστία οι Barclays και Deutsche Bank

Greenwich Associates: Κορυφαίες τράπεζες σε αξιοπιστία οι Barclays και Deutsche Bank
Στη λίστα της εταιρείας στρατηγικών οικονομικών ερευνών Greenwich Associates με τους υψηλότερα αξιολογημένους χρηματοπιστωτικούς ομίλους ανά τον πλανήτη, η Barclays και η Deutsche Bank κατέχουν την πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα, η Greenwich θεωρεί ότι η βρετανική και η γερμανική τράπεζα έχουν την καλύτερη επενδυτική στρατηγική και το μεγαλύτερο ποσοστό εξασφάλισης των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει.
Συν τοις άλλοις, διατηρούν αξιόλογες επενδυτικές τράπεζες, τις καλύτερες στην Ευρώπη. Η Greenwich Associates δε διστάζει να δώσει στις δύο αυτές τράπεζες τα πρωτεία και στον συμβουλευτικό ρόλο στον τομέα των επενδύσεων ανάμεσα σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα του πλανήτη!
Τα αποτελέσματα της Greenwich βγαίνουν μέσω της μεθόδου του ερωτηματολογίου σε 20.000 στρατηγικούς εταίρους της φίρμας, από χαμηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, χρήστες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, traders, χρηματιστές, διακινητές κεφαλαίων και δωρεών, διαχειριστές hedge funds, εταιρικούς διαπραγματευτές, υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, υπάλληλοι των ανά χώρα Υπουργείων Οικονομικών.
Τη Barclays και τη Deutsche Bank σε συνολική αξιοπιστία ακολουθούν η JP Morgan και η Bank of America Merrill Lynch.

Οι πλέον αξιόπιστοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι ανά περιοχή

Στις ΗΠΑ, στις έξι κυριότερες κατηγορίες τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Bank of America Merrill Lynch, η Barclays Capital και η JP Morgan. Στην Ευρώπη, η Deutsche Bank αναδεικνύεται καθαρός νικητής με τις Barclays και JP Morgan να ακολουθούν και την ισπανική Banco Santander πολύ πιο πίσω στην κατηγορία των “επιθετικών” επενδύσεων.
Στη Μεγάλη Βρετανία, πρώτη η Barclays με την HSBC να ακολουθεί. Στον Καναδά, πρώτη έρχεται η γνωστότερη RBC Capital Markets και στη δεύτερη θέση οι λιγότερο γνωστές BMO Capital Markets, Scotia Capital και TD Securities με απειροελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.
Σε ολόκληρη την Ασία πλην Ιαπωνίας, ξεκάθαρα τα πρωτεία κατέχει η HSBC με την Deutsche Bank να ακολουθεί και τη Standard Chartered να απέχει παρασάγγας. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τέλος, η Nomura Securities βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αξιοπιστία.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης