Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιμένει μέσα στο 2011 το ευρωομόλογο ένας στους δύο Γερμανούς τραπεζίτες

Περιμένει μέσα στο 2011 το ευρωομόλογο ένας στους δύο Γερμανούς τραπεζίτες
Αναπόφευκτη εξέλιξη θεωρεί το 50% των Γερμανών τραπεζιτών την έκδοση ευρωομολόγου, αν και σε διαφορετικές συνθήκες θα αντιτίθετο σε ένα τέτοιου είδους μέτρο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Ερευνών της Φρανκφούρτης.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 400 ερωτηθέντων, τέσσερις στους πέντε τραπεζίτες δεν εγκρίνουν ένα κοινό ευρωπαϊκό ομόλογο, αλλά σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι η έκδοση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούν ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να προσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους σύμφωνα με τα κριτήρια σύγκλισης, και να εναρμονίσουν τα φορολογικά πλαίσια που διέπουν τις επιμέρους οικονομίες.
Σε άλλη ερώτηση, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κάτοχοι ευρωπαϊκών ομολόγων θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν κάποιου είδους ζημιές, ενώ το 80% εξ αυτών θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί τα επόμενα τρία χρόνια. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι και πάλι η πλειονότητα των ερωτηθέντων, το 80% δηλαδή, θεωρεί ότι η κρίση χρέους θα σταθεροποιηθεί ή και θα επιδεινωθεί το 2011.
Τέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού κέντρου ερευνών, Jan Pieter Krahnen, η στενότερη συνεργασία και σύγκλιση των εθνικών πολιτικών θα είναι το προαπαιτούμενο για την έκδοση του ευρωομολόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης