Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φυλάκιση πρώην στελέχους της Dresdner Bank για insider trading

tags :
Φυλάκιση πρώην στελέχους της Dresdner Bank για insider trading
Mε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, δηλαδή 3 ετών και κάτι τιμωρήθηκε ένας πρώην τραπεζικός της Dresdner Bank, για τραπεζική απάτη με χρήση εσωτερικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης στην οποία η υπηρεσία εποπτείας της χρηματαγοράς κέρδισε τη μεγαλύτερη νίκη της κατά των καταχρήσεων στην αγορά αυτή.
Ο Christian Littlewood, παραδέχτηκε την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες, ωστόσο επέρριψε τις ευθύνες στη γυναίκα του Angie και το φίλο της Helmy Omar Sa΄aid από τη Σιγκαπούρη.
Η Angie, η οποία συνεργάστηκε με τον Sa΄aid και χρησιμοποίησε τις εσωτερικές πληροφορίες του συζύγου της, προκειμένου να διαπραγματευτεί μετοχές αξίας 2 εκατ. Λιρών, επίσης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 12 μηνών.
Ο Sa΄aid, ο οποίος έχει μείνει ήδη σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή αφότου εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τα νησιά Κομόρος στον Ινδικό Ωκεανό, θα μείνει στη φυλακή για δύο χρόνια και θα απελαθεί στη Σιγκαπούρη για να εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που του απομένει.
Υπολογίζεται πως και οι τρεις αποκόμισαν κέρδη ύψους 590.000 λιρών, από την εκμετάλλευση εταιρειών πιθανών στόχων εξαγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης