Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα γραφεία της Deutsche Bank στη Μόσχα ερευνούν οι αρχές για υπόθεση κατάχρησης 87,5 εκατ. δολ.

tags :
Τα γραφεία της Deutsche Bank στη Μόσχα ερευνούν οι αρχές για υπόθεση κατάχρησης 87,5 εκατ. δολ.
Σκάνδαλο κατάχρησης 87,5 εκατ. δολαρίων για την οικοδόμηση γνωστού ξενοδοχείου της ρωσικής πρωτεύουσας, διερευνούν οι ρωσικές αρχές, που πραγματοποίησαν έλεγχο στα γραφεία της Deutsche Bank στη Μόσχα.
Η Επιτροπή Έρευνας δεν εξήγησε ωστόσο τι ρόλο ενδέχεται να έπαιξε η γερμανική τράπεζα στην υπόθεση αυτή. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank από τη Φρανκφούρτη αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Πηγή της τράπεζας από τη Μόσχα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγινε έρευνα, η οποία όμως δεν στρέφεται κατά της Deutsche Bank.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, η υπόθεση αφορά τον επιχειρηματία Βιτάλι Γκογκόχια, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα από τον προϋπολογισμό για την ανοικοδόμηση του ξενοδοχείου «Μασκβά», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το Κρεμλίνο. Ο επιχειρηματίας φέρεται να ιδιοποιήθηκε τα 87,5 εκατ. δολάρια που δάνεισε η τράπεζα στην εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο.
Πηγή προσκείμενη στις έρευνες, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Interfax, ανέφερε ότι τα γραφεία της Deutsche Bank ερευνήθηκαν επειδή η διεύθυνση της τράπεζας αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα που ζητούσαν οι ανακριτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης