Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα είναι ο S&P 500 που θα ξεχωρίσει φέτος... ή μήπως κάποιος άλλος;

tags :
Θα είναι ο S&P 500 που θα ξεχωρίσει φέτος... ή μήπως κάποιος άλλος;
Το «φρούριο» των 1.300 μονάδων κατέρριψε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2008 ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, S&P 500, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που προβλέπουν αναρρίχησή του έως τις 1.400 μονάδες, ακόμη και εντός του 2011.
Κι ενώ οι εκτιμήσεις για την πορεία του αμερικανικού δείκτη εμφανίζονται ολοένα και πιο αισιόδοξες, ο επενδυτής Barton Biggs πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, προβλέποντας ότι οι ασιατικές αγορές είναι εκείνες που θα κυριαρχήσουν στο διεθνές τοπίο, οι επιδόσεις των οποίων αναμένεται να είναι μεγαλύτερες από εκείνες του S&P 500.
«Δηλώνω φανατικός ταύρος για την Κίνα και αυτό γιατί η κυβέρνηση της χώρας διαχειρίζονται ορθώς την πορεία της οικονομίας» σχολιάζει ο Biggs, επικεφαλής του hedge fund Traxis Partners, με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Οι επιδόσεις του S&P 500 αναμένεται να είναι καλύτερες από εκείνες των ασιατικών μετοχών, ωστόσο αυτό θα ισχύσει για τους ερχόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Μετά είναι η σειρά της Ασίας, η οποία αναμένεται να αναδειχθεί σε τίγρη των αγορών», προσθέτει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο μήνα ο Biggs προέβλεπε ότι οι διεθνείς αγορές θα σημειώσουν άνοδο από 10% έως και 20% και σε εναρμόνιση, βέβαια, με τους ρυθμούς ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.
Επανερχόμενος στην Κίνα, ο επικεφαλής της Traxis Partners διατυπώνει την άποψη ότι η αγορά της χώρας θα είναι μεταξύ των πρώτων τριών - αν όχι η πρώτη - στη λίστα των ισχυρότερων αγορών παγκοσμίως. Και αυτό γιατί; Γιατί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει η κινεζική κυβέρνηση έκανε μια «εκπληκτική δουλειά» κατά τη διάρκεια της κρίσης, απαντώντας άμεσα και καθοριστικά με δέσμη ουσιαστικών μέτρων.
Όπως άλλωστε εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs, Jim O’Neill έως το 2027 η Κίνα ενδέχεται να αναδειχθεί η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, εκθρονίζοντας τις ΗΠΑ.
Στο αντίποδα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης του Bloomberg, ποσοστό της τάξης του 45% των επενδυτών εκτιμά ότι η Κίνα θα έρθει αντιμέτωπη με μια νέα χρηματοοικονομική κρίση και μάλιστα αυτό θα συμβεί εντός της ερχόμενης πενταετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης