Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραντεβού Μέρκελ - Θαπατέρο αύριο στην Ισπανική πρωτεύουσα

tags :
Ραντεβού Μέρκελ - Θαπατέρο αύριο στην Ισπανική πρωτεύουσα
Τις βάσεις για ένα "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" σε ολόκληρη την Ευρώπη επιθυμεί να θέσει ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο στη διάρκεια συνομιλιών του με την Γερμανίδα ομόλογό Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται τη Μαδρίτη αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντησή του με την κ. Μέρκελ θα είναι "η πιο σημαντική σύνοδος των τελευταίων 20 ετών μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας», εν μέσω της κρίσης του χρέους στη δίνη της οποίας βρίσκεται και η Ισπανία.
Την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν κάθε δυνατό ενδεχόμενο αναφορικά με την ενίσχυση των κρατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους και κάνουν λόγο για στενότερο συντονισμό της οικονομικής τους πολιτικής, ο κ. Θαπατέρο είπε ότι επιθυμεί να θέσει με την κα.Μέρκελ "τη βάση ενός συμφώνου ανταγωνιστικότητας", όπως επισημαίνεται στις εφημερίδες Handelsblatt, Suddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung και Die Welt.
"Το ευρώ υποστηρίζεται σήμερα από μια κοινή νομισματική πολιτική, δεδομένης της απουσίας ωστόσο του έτερου πυλώνα (σ.σ. οικονομικής πολιτικής), πρέπει να εστιάσουμε τις πολιτικές στην ανταγωνιστικότητά μας", υποστήριξε ο κ. Θαπατέρο.
"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ιδιαίτερα σημαντικές χώρες (στην Ευρώπη), η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία", δήλωσε ο Θαπατέρο προσθέτοντας ότι "ενώ η Ισπανία έκανε όσα έπρεπε να κάνει", με την εφαρμογή μιας σειράς οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης