Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλμούνια: 'Κανείς δεν χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη, ούτε βγαίνει από αυτή'

tags :
Αλμούνια: 'Κανείς δεν χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη, ούτε βγαίνει από αυτή'

'Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη' δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Ο ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε μάλιστα ότι «στην ευρωζώνη η λέξη χρεοκοπία δεν υπάρχει. Είναι μια κρίση και θα την ξεπεράσουμε. Κανείς δεν χρεοκοπεί, ούτε βγαίνει κανείς από το ευρώ".

 

«Τα ελληνικά ομόλογα και τα credit-default swaps δείχνουν ότι οι επενδυτές αρχίζουν να αμφιβάλλουν κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να μειώσει το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε. χωρίς εξωτερική βοήθεια». Αυτό επισημαίνεται σε άλλο δημοσίευμαστην ηλεκτρονική σελίδα του Bloomberg.

Το άρθρο σημειώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα είχαν τη χειρότερη συμπεριφορά το Ιανουάριο, με απώλειες 4,19% με όρους ευρώ ενώ τα CDs έφτασαν στα επίπεδα του Ντουμπάι όταν ανακοίνωσε στάση πληρωμών.

«Υπάρχουν ζητήματα αυτό-εκπληρούμενης προφητείας, διότι αν ακολουθήσει κανείς την αγορά και πουλά ελληνικά ομόλογα, αυξάνεται και η πιθανότητα να γίνει περισσότερο αναγκαία μια εξωτερική βοήθεια», τονίζει ο κ. Christoph Kind, της Frankfurt Trust και επισημαίνει ότι «πρέπει να δούμε μια επίσημη δήλωση από την Ε.Ε. ή την ΕΚΤ στο με ποιο τρόπο μπορούν να υποστηρίξουν την Ελλάδα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης