Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλμούνια: Εφικτοί οι στόχοι του ΠΣΑ- Δεν θα δεχθούμε υπαναχωρήσεις

tags :
Αλμούνια: Εφικτοί οι στόχοι του ΠΣΑ- Δεν θα δεχθούμε υπαναχωρήσεις
Εφικτοί είναι οι στόχοι του ''φιλόδοξου'' Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο επί Νομισματικών Υποθέσεων, Joaquin Almunia. 

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Almunia επισήμανε ότι "το πρόγραμμα σταθερότητας θέτει φιλόδοξους στόχους και εγκρίνουμε απόλυτα αυτούς τους στόχους". Δεν θα αποδεχθούμε υπαναχωρήσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων» πρόσθεσε.

 

Για τη μείωση του ελλείμματος ο Ισπανός Επίτροπος τόνισε ότι «εκτιμούμε ότι η υλοποίηση αυτών των στόχων τα επόμενα τρία χρόνια πριν από τέλος του 2012, είναι απολύτως απαραίτητη. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αλλά περιτριγυρίζονται από κινδύνους» σημειώνει.

Αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τυχόν μη πραγματοποίηση των στόχων αυτών, ο κ. Αλμούνια τόνισε: «Στις συστάσεις μας, δημιουργούμε μία διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης του Προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη προώθησης πρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση που κάποιοι απ' αυτούς τους κινδύνους υλοποιηθούν. Δεν θα αποδεχθούμε υπαναχωρήσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων» προσθέτει.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης