Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ενίσχυση 51 δισ δολ για Lloyds και RBS

tags :
Νέα ενίσχυση 51 δισ δολ για Lloyds και RBS
Κεφάλαια ύψους 31,3 δισ. στερλίνων (51 δισ. δολάρια) θα λάβουν από το βρετανικό υπουργείο Οικονομίας οι βρετανικές τράπεζες, Royal Bank of Scotland Group PLC και Lloyds Banking Group.

 

Αναλυτικότερα, η βρετανική κυβέρνηση θα διοχετεύσει 25,5 δισ. δολάρια στην RBS. Μετά και την κίνηση αυτή η συμμετοχή της κυβέρνησης στο βρετανικό τραπεζικό όμιλο θα ανέλθει στο 84,4%. 

Η RBS θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εγγυήσεων της βρετανικής κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας δάνεια και επενδύσεις συνολικού ύψους 282 δισ. στερλίνων. Η ένταξη στο πρόγραμμα θα επιφέρει ετήσιο κόστος 700 δισ. στερλίνων για την RBS έως το 2011, ενώ μετά η ετήσια καταβολή θα υποχωρήσει στα 500 εκατ. στερλίνες ανά έτος.

Η Lloyds θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 21 δισ. στερλίνων. H Lloyds σχεδιάζει την έκδοση μετοχών αξίας 13,5 δισ. στερλίνων -στην οποία το δημόσιο συμφώνησε να συμμετάσχει με κεφάλαια 5,8 δισ. στερλίνων, ενώ θα αντλήσει τα υπόλοιπα 7,6 δισ. στερλίνες, μέσω συμφωνιών ανταλλαγής. Ξεχωριστά, η τράπεζα αναμένεται να πουλήσει μονάδα λιανικής τραπεζικής με μερίδιο αγοράς 4,6%.

Ο τραπεζικός όμιλος προτίθεται να πουλήσει το δίκτυο υποκαταστημάτων RBS στην Μ. Βρετανία και την Ουαλία αλλά και τα υποκαταστήματα NatWest στη Σκωτία. Παράλληλα, σχεδιάζει να διαθέσει την RBS Insurance, την Global Merchant Services αλλά και τη συμμετοχή της στην RBS Sempra Commodities. Σημειώνεται ότι και ο

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης