Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλγερία - Ο 77χρονος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επανεξελέγη πρόεδρος

tags :
Αλγερία - Ο 77χρονος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επανεξελέγη πρόεδρος
Ο Μπουτεφλίκα εξελέγη για μια τέταρτη θητεία με το 81,53% των ψήφων
Ο 77χρονος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο βετεράνος του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας που παραμένει στην εξουσία επί 15 χρόνια, επανεξελέγη χθες με πάνω από το 80% των ψήφων έπειτα από μια εκλογική διαδικασία την οποία οι αντίπαλοί του κατήγγειλαν, κάνοντας λόγο περί εκτεταμένης νοθείας.
Ο Μπουτεφλίκα, η υγεία του οποίου χαρακτηρίζεται το λιγότερο εύθραυστη, ψήφισε καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι την Πέμπτη, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πέρυσι, όταν είχαν ενταθεί οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, η οποία είναι μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).
Ο ηγέτης της Αλγερίας και το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (Front de Liberation Nationale, FLN) αναμενόταν ευρέως ότι θα κέρδιζαν στις εκλογές. Το FLN κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Αλγερίας μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Γαλλία, το 1962.
Ο Μπουτεφλίκα εξελέγη για μια τέταρτη θητεία με το 81,53% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάγεμπ Μπελάιζ.
Ο βασικός του αντίπαλος Αλί Μπενφλίς ήλθε δεύτερος με 12,18% των ψήφων, πρόσθεσε ο ίδιος. Το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 51,7%.
«Η νίκη επιβεβαιώνει ότι ο Μπουτεφλίκα θα μπορέσει να δώσει περισσότερα στους Αλγερινούς τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Μπουτεφλίκα, ο Αμπντελμαλέκ Σελάλ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με ένα πορτρέτο του προέδρου σε ένα βάθρο πλάι του. Στο κέντρο του Αλγερίου, ομάδες νεαρών υποστηρικτών του FLN ύψωναν φωτογραφίες του προέδρου, ηχούσαν κόρνες αυτοκινήτων και εκτόξευαν πυροτεχνήματα για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης