Διεθνή

Κατά των κοινωνικών αδικιών ο Πάπας Φραγκίσκος

tags :
Κατά των κοινωνικών αδικιών ο Πάπας Φραγκίσκος
«Σκάνδαλο να λαμβάνουν, κάποιοι, μισθούς εκατό φορές υψηλότερους από όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις τους. Πίσω από κάθε κακό της κοινωνίας μας υπάρχει το χρήμα, ή τουλάχιστον, και το χρήμα»
Κατά των κοινωνικών αδικιών τάχθημε ο Πάπας Φραγκίσκος, προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο αναστάσιμο μήνυμά του από το Κολοσσαίο της Ρώμης, παρουσία χιλιάδων πιστών.
Καταδίκασε όλες τις αδικίες «που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές της επιπτώσεις».
Αναφέρθηκε στη μάστιγα της ανεργίας, στις απολύσεις, την κερδοσκοπία και τη διαφθορά. «Όλοι όσοι είναι εγκαταλειμμένοι και σηκώνουν το βάρος του σταυρού, ας ξαναβρούν την ελπίδα, της ανάστασης και της αγάπης του Θεού», τόνισε ο ίδιος ο Πάπας στο Κολοσσαίο.
Οι μετανάστες που πνίγονται στην Μεσόγειο, οι άνεργοι, όσοι αυτοκτονούν λόγω της οικονομικής κρίσης. Στις αναφορές του ο Πάπας Φραγκίσκος δεν τους ξέχασε, καθώς τα ους θεωρεί πραγματικό «σύμβολο του Εσταυρωμένου».
«Δεν φτάνει να διαμαρτυρόμαστε. Ο Ιησούς απαιτεί κάτι περισσότερο. Πρέπει να καθησυχάσουμε τις γυναίκες, πρέπει να τις αγαπήσουμε όπως έκανε και ο ίδιος», πρόσθεσε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης