Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα - Οικονομικές μεταρρυθμίσεις επιχειρεί ο πρόεδρος Μαδούρο - Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομία, τόνισε

Βενεζουέλα - Οικονομικές μεταρρυθμίσεις επιχειρεί ο πρόεδρος Μαδούρο - Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομία, τόνισε
Η οικονομία της χώρας πρέπει να στραφεί προς ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην παραγωγή
Στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στην οικονομία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, τονίζοντας ότι η οικονομία πρέπει να στραφεί σε ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην παραγωγή.
«Για να διατηρήσουμε την ανάπτυξη, την επέκταση του κοινωνικού μοντέλου, του σοσιαλισμού, της δικαιοσύνης, της ισότητας, είναι απαραίτητο να έχουμε μια νέα οικονομία, παραγωγική, στέρεη, μοντέρνα, αναπτυξιακή και ολοκληρωμένη», ανέφερε ο Νίκολας Μαδούρο σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Όπως είπε ο πρόεδρος Μαδούρο, για να αυξηθεί η εθνική παραγωγή δημιουργήθηκαν 11 τομείς, όπως αυτοί του τουρισμού και της αγροτοβιομηχανίας, που θα ενθαρρύνουν τις επενδύσεις.
Η οικονομία της Βενεζουέλας, η οποία βρίσκεται σήμερα στο χειρότερη κατάσταση εδώ και δεκαετίες, λόγω του πληθωρισμού και της έλλειψης βασικών καταναλωτικών αγαθών, βασίζεται κυρίως στην παραγωγή πετρελαίου.
Αν και αναμένονταν χθες σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά τις λεπτομέρειες του σχεδίου που αποκαλείται και ως η «νέα επίθεση εναντίον του οικονομικού πολέμου», ο Μαδούρο ανέφερε ότι θα προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη, σε νέες ανακοινώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης