Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη – Άνοδος στις 54 μονάδες για τον σύνθετο PMI τον Απρίλιο - Μικτή εικόνα από Γαλλία και Γερμανία

tags :
Ευρωζώνη – Άνοδος στις 54 μονάδες για τον σύνθετο PMI τον Απρίλιο - Μικτή εικόνα από Γαλλία και Γερμανία
Θετικά στοιχεία για την ευρωζώνη
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο σύνθετος PMI τον Απρίλιο στην ευρωζώνη, με τους κλάδους υπηρεσιών και μεταποίησης να ενισχύονται, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών και ενισχύοντας ενδείξεις πως ξεπεράστηκε η οικονομική κρίση.
Ο σύνθετος PMI στα 28 κράτη μέλη ανήλθε στις 54 μονάδες τον Απρίλιο από 53,1 μονάδες τον Μάρτιο, διαψεύδοντας τους αναλυτές που ανέμεναν να παραμείνει στάσιμος.
Παράλληλα, ο PMI μεταποίησης ενισχύθηκε στις 53,3 μονάδες από 53 προηγουμένως ενώ και ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο στις 54 μονάδες από 53,1 μονάδες τον Μάρτιο.
Ειδικότερα, θετικά ήταν τα στοιχεία για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας και του κλάδου υπηρεσιών στην Γερμανία τον Απρίλιο, που ξεπέρασαν μάλιστα και τις προβλέψεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες τον Απρίλιο από 54,5 τον Μάρτιο, ενώ ισχυρή άνοδο κατέγραψε ο PMI υπηρεσιών, όπου ενισχύθηκε στις 55 μονάδες.
Αντίθετη πορεία φαίνεται να είχε τον ίδιο μήνα, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία, με τις επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών και τις μεταποιητικές εταιρείες να αναφέρουν μόνο μικρή βελτίωση της παραγωγής τους.
Συγκεκριμένα, ο PMI μεταποίησης υποχώρησε στις 50,9 μονάδες τον Απρίλιο από 52,1 τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει στις 51,9 μονάδες. Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή παραμένει πάνω από το όριο των 50 μονάδων που σηματοδοτεί τη διεύρυνση.
Παράλληλα, πτωτικά κινήθηκε και ο κλάδος των υπηρεσιών τον Απρίλιο, και διαμορφώθηκε ο PMI στο 50,3 από 51,1 τον Μάρτιο.
Τέλος, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στο 50,5 τον Απρίλιο από 51,8 προηγουμένως, με τους αναλυτές να τονίζουν πως η γαλλική οικονομία έχασε το momentum της τον Απρίλιο.






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης