Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική κίνηση Ερντογάν - Συλλυπητήρια στα εγγόνια των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το 1915

tags :
Ιστορική κίνηση Ερντογάν - Συλλυπητήρια στα εγγόνια των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το 1915
Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζεται για πρώτη φορά τόσο ανοικτά για την τραγωδία
Τα συλλυπητήριά της Τουρκίας «στα εγγόνια των Αρμενίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1915», υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζεται για πρώτη φορά τόσο ανοικτά για την τραγωδία αυτή, η οποία συνέβη ανάμεσα στο 1915 και το 1917, κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής
Αυτοκρατορίας, και αναγνωρίζεται ως γενοκτονία από πολλές χώρες. Η Τουρκία αντιθέτως δεν αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία.
«Είναι ένα ανθρώπινο καθήκον να καταλάβουμε και να συμμεριστούμε τη βούληση των Αρμενίων να μνημονεύουν τα βάσανα που πέρασαν εκείνη την εποχή», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
«Επιθυμούμε οι Αρμένιοι που έχασαν τη ζωή τους στις συνθήκες των αρχών του 20ου αιώνα να αναπαύονται εν ειρήνη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα εγγόνια τους», προστίθεται στο κείμενο.
Στις 24 Απριλίου 1915 άρχισε η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. Εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχαν εκτοπισθεί, πολλοί μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν (1,5 εκατ. σύμφωνα με τους Αρμένιους) και τα περισσότερα αγαθά τους κατασχέθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης