Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) – «Πιόνι» η Ουκρανία στο γεωπολιτικό παιχνίδι της Δύσης κατά της Ρωσίας

tags :
Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) – «Πιόνι» η Ουκρανία στο γεωπολιτικό παιχνίδι της Δύσης κατά της Ρωσίας
Δριμεία επίθεση σε ΗΠΑ και ΕΕ
Επίθεση σε ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος τις κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν μια επανάσταση στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιούν το Κίεβο ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι» κατά της Ρωσίας.
«Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησαν να προκαλέσουν μια νέα «χρωματιστή επανάσταση», μια επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, αντίθετη προς το Σύνταγμα» τόνισε ο Lavrov.
Η Μόσχα αποκαλεί «χρωματιστές επαναστάσεις» την αλλαγή καθεστώτων όπως η "πορτοκαλί επανάσταση" στην Ουκρανία το 2004 ή η "επανάσταση των Ρόδων" στη Γεωργία το 2003.
Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τις χώρες της Δύσης ότι προκάλεσαν τις «επαναστάσεις» σε αυτές τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
«Λίγοι σοβαροί αναλυτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για τη μοίρα της Ουκρανίας. Απλώς η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι» τόνισε ο Lavrov,
«H Ρωσία αναμένει η διεθνής συμφωνία για την εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης να εφαρμοστεί με ουσιαστικά βήματα» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης