Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of China: Αύξηση 0,5% του ορίου απαιτούμενων αποθεματικών κεφαλαίων

Bank of China: Αύξηση 0,5% του ορίου απαιτούμενων αποθεματικών κεφαλαίων
Σε αύξηση του ορίου των απαιτούμενων αποθεματικών κεφαλαίων προέβη η Κίνα, για τέταρτη φορά από την αρχή του χρόνου, σε μία ακόμη προσπάθεια της χώρας να καταπολεμήσει την υπερβολική ρευστότητα και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το αποθεματικό όριο των τραπεζών κατά 0,5%, με ισχύ από την Πέμπτη. Η αύξηση αυτή, ακολουθεί την αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας στις 5 Απριλίου, ήταν η έβδομη δεδομένου ότι η Κίνα ενίσχυσε τις προσπάθειές της κατά του πληθωρισμού τον Οκτώβριο και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
Η κίνηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους επενδυτές, καθώς είχαν προβλέψει μεγαλύτερη ενίσχυση, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν επιτάχυνση του πληθωρισμού. H συνεχής εισροή κεφαλαίων απειλεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τις πληθωριστικές πιέσεις, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της UBS, Wang Tao.
«Η αύξηση αυτή συνεχίζει την ενίσχυση των μέτρων της Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε ο Lin Songli, οικονομολόγος της Guosen Securities στο Πεκίνο. «Το πρώτο τρίμηνο τα στοιχεία του ΑΕΠ δείχνουν ότι η οικονομία είναι καλή, οπότε υπάρχει χώρος για περαιτέρω σύσφιξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης