Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική η Τρόικα στην πρώτη αξιολόγηση της Ιρλανδίας - "Αγκάθι" ο τραπεζικός κλάδος

Θετική η Τρόικα στην πρώτη αξιολόγηση της Ιρλανδίας -
Θετική ήταν η πρώτη αξιολόγηση της ιρλανδικής οικονομίας από την τριμερής επιτροπή του μηχανισμού στήριξης της χώρας, η οποία, όπως και στην Ελλάδα, αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η επιτροπή επισκέφτηκε τη χώρα το διάστημα μεταξύ 5 και 15 Απριλίου, ενώ η εξέταση αφορούσε στο πρώτο τρίμηνο του έτους και στην πορεία του προγράμματος σταθερότητας που απαιτείται για τη χρήση του προσωρινού μηχανισμού στήριξης. Οι ενστάσεις για την πορεία του τραπεζικού κλάδου, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν έντονες, ενώ θετικά ήταν τα σημάδια εφαρμογής των όρων και της προώθησης των προτεραιοτήτων του προγράμματος.
Παρόλο που η χώρα βρέθηκε σε μία περίοδο πολιτικής μετάβασης, πέτυχε τους στόχους των επιμέρους πολιτικών. Μάλιστα, προώθησε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του τραπεζικού κλάδου και κατάφερε να επιστρέψει στην ανάπτυξη μετά την ύφεση του 1% το 2010. Η άνοδος των εξαγωγών, η παραμονή του πληθωρισμού σε χαμηλά και εντός του στόχου επίπεδα, και η τόνωση της αγοράς εργασίας βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η επόμενη αξιολόγηση θα είναι τον προσεχή Ιούλιο, όταν και θα τεθούν επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την περαιτέρω απελευθέρωση της οικονομίας, και την πρόοδο στην κεφαλαιακή ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης