Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερες οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τον χρυσό, που άγγιξε τα 1.500 δολάρια

tags :
Υψηλότερες οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τον χρυσό, που άγγιξε τα 1.500 δολάρια
Φαίνονται να επιβεβαιώνονται τα σενάρια που θέλουν την τιμή του χρυσού να φτάνει έως και τα 1.520 δολάρια ανά ουγγιά, σε διάστημα δύο έως και τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με ανάλυση της βρετανικής τράπεζας Barclays.
Η βάση των 1.520 δολαρίων αποτελεί την «περιοχή αντίστασης», έτσι αν φτάσει σε αυτά τα επίπεδα η τιμή του χρυσού, τότε δεν αποκλείεται το πολύτιμο μέταλλο να ενισχυθεί περαιτέρω, αγγίζοντας τα 1.560 ή και τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά σε τρεις έως έξι μήνες, δήλωσε ο Dhiren Sarin, αναλυτής της Barclays.
«Αν παρακολουθήσετε αυτή τη στιγμή τις αγορές, το επενδυτικό κλίμα είναι τέτοιο, ώστε να είναι λίγοι προβαίνουν σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου. Σε αυτό το κλίμα ο χρυσός προσφέρει μια ασφαλή επένδυση», δήλωσε ο Sarin, προσθέτοντας ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες συνέβαλαν στην άνοδο του χρυσού από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Στο μεταξύ, στα 1.625 δολάρια ανά ουγγιά «βλέπει» τον χρυσό στα τέλη του έτους ο Nick Bullman, της εταιρείας ερευνών CheckRisk. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 2.000 δολάρια  - ή και περισσότερο - σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο χρυσός  έκλεισε χθες στα 1.495,10 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,2% και φθάνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ, αφού πρώτα «είδε» και τα 1.500 δολάρια.
Στα ασιατικά χρηματιστήρια, η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για τα αποθέματα χρυσού και αργύρου. Το πολύτιμο  μέταλλο έφτασε νωρίτερα, να διαπραγματεύεται στα 1.501,40 δολάρια ανά ουγγιά, πριν μειωθεί εκ νέου στα 1.499,10 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης