Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πότε θα αυξήσει τα επιτόκια η BOE; Τι εκτιμούν Citigroup, Nomura, Barclays

tags :
Πότε θα αυξήσει τα επιτόκια  η BOE; Τι εκτιμούν Citigroup, Nomura, Barclays
(upd)Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε η Citigroup.
Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν τώρα ότι η Bank of England θα αυξήσει τα επιτόκια, από το ιστορικό χαμηλό του 0,5% που τα διατηρεί, την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου, έναντι πρότερης εκτίμησης για αύξησή τους την περίοδο Μαϊου - Ιουνίου.
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της προχώρησε και η Barclays, εκτιμώντας ότι η αύξηση των επιτοκίων δεν πρέπει να αναμένεται πριν τον Αύγουστο.
Από τη μεριά της και η Nomura αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της, τοποθετώντας την αύξηση τον Αύγουστο και όχι τον Μάιο, όπως προέβλεπε νωρίτερα. "Παλαιότερα θεωρούσαμε ότι οι πιθανότητες να αυξηθούν τα επιτόκια το Μάιο ανέρχονται στο 55%. Τώρα μόλις στο 30%", σχολιάζει ο οίκος.
Εν τω μεταξύ, κατώτερος του στόχου του 2% αναμένεται να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στη Βρετανία μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΒοΕ. Σημειώνεται, δε, ότι ο πληθωρισμός για το μήνα Μάρτιο αναμένεται να διαμορφωθεί πάνω από το 5%.
Ωστόσο, η ΒοΕ πιστεύει ότι τα μέτρα για δημοσιονομική «χαλάρωση», αλλά και η υποτίμηση της στερλίνας, σε συνδυασμό με την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, θα ενισχύσουν την ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης