Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Εταιρικός ενθουσιασμός" στη Wall - Τρίτη μέρα κερδών για τους αμερικανικούς δείκτες

tags :
Με θετικά πρόσημα έκλεισε η Wall "χαιρετίζοντας" τα καλά νέα από το επιχειρηματικό τοπίο, στον απόηχο σειράς ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ένδειξη ότι η ανάκαμψη κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.
Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Στις 12.505 μονάδες έκλεισε ο Dow, με άνοδο 0,42%. Κέρδη 0,63% κατέγραψε ο Nasdaq, κλείνοντας στις 2.820 μονάδες. Με άνοδο 0,53% τερμάτισε ο S&P 500, στις 1.337 μονάδες.
Με κέρδη 1,26% έκλεισε το ADR της Εθνικής στα 1,61 δολάρια. Χαμηλό ημέρας τα 1,59 δολάρια και υψηλό τα 1,61 δολάρια.
Στο μεταξύ, στα 966 εκατ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο του έτους, σαφώς μειωμένα από τα 1,8 δις. δολάρια που είχε σημειώσει το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Στα καθαρά έσοδα της επενδυτικής διαμορφώθηκαν στα 7,6 δις. δολάρια, έναντι 9,1 δις. δολ., συμπεριλαμβανομένης και της προ φόρων ζημίας ύψους 655 εκατ. δολαρίων που σημειώθηκε λόγω της συμμετοχής της, κατά 40%, στη Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.
Κατά 13 χιλ στις 403 χιλ μειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που έκαναν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Απασχόλησης των ΗΠΑ.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε πάνω από τα επίπεδα των 400 χιλ για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.
Είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο που οι αιτήσεις διατηρούνται πάνω από τις 400 χιλ για δύο συνεχείς εβδομάδες.
Την ίδια ώρα οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν διαμόρφωση των αιτήσεων στις 390 χιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης