Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν έτοιμο το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας;

tags :
Σχεδόν έτοιμο το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας;
Το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να κοινοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Expresso.
Στο μεταξύ, όπως νωρίτερα ανέφερε η εφημερίδα Jornal de Negocios η διαπραγμάτευση των όρων δανεισμού της χώρας έχει μετατραπεί σε σήριαλ, με τους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ να συζητούν πλέον ενδεχόμενο παράτασης των χρονικών περιθωρίων για τη μείωση του πορτογαλικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ εντός του έτους και στο 3% το επόμενο έτος.
Τον περασμένο μήνα, η Πορτογαλία προχώρησε σε δύο αναθεωρήσεις του ελλείμματός της για το 2010 προκειμένου να εναρμονιστεί με τη μεθοδολογία της Eurostat σύμφωνα με την οποία συνυπολογίζονται και οι συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αυξάνοντας το έλλειμμα στο 9,1%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναθεωρήσεις του ελλείμματος προς τα επάνω έχουν αναγκάσει την τρόικα να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μείωσης του ελλείμματος στο 3% έως το 2013, προκειμένου ο στόχος για δημοσιονομική προσαρμογή της Πορτογαλίας να είναι εφικτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης