Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke, Fed, FOMC δίνουν «ανάσα» στη Wall

tags :
Bernanke, Fed, FOMC δίνουν «ανάσα» στη Wall
Ανοδικά τερμάτισαν οι δείκτες στη Wall, αυξάνοντας τα κέρδη τους στον απόηχο της Συνέντευξης Τύπου του Bernanke, των εκτιμήσεων της Fed για πληθωρισμό και ΑΕΠ, καθώς και της κοινοποίησης ότι διατηρεί τα ιστορικά χαμηλά επιτόκιά της στο ίδιο επίπεδο.
Πιο αναλυτικά, ο Ben Bernanke, επικεφαλής της Fed κράτησε σιγή ιχθύος για το θέμα της αύξησης των επιτοκίων, ενώ παράλληλα απέρριψε την πιθανότητα για 3ο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, όσο διαπρέπει ο πληθωρισμός.
H Fed αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2011, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τον συνολικό και δομικό πληθωρισμό.
Τέλος, η νομισματική επιτροπή της Fed, FOMC, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει για πολύ καιρό ακόμη το επιτόκιο δολαρίου στο ιστορικό χαμηλό του 0-0,25%.
Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.691  μονάδες (+0,76%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.870 (+0,79%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.356 (+0,63%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Bank of New York Mellon (+1,05%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-1,24%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,53 δολάρια (-3,16%), με υψηλό ημέρας στα 1,54 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,50 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, ελαφρώς ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις το Μάρτιο στις ΗΠΑ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 208,37 δις δολάρια.
Τέλος, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για τις μεσοδυτικές πολιτείες ενισχύθηκε 1,9% τον Μάρτιο, στις 85 μονάδες από τις 83,4 μονάδες το 2ο μήνα του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης