Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

World Bank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας
Αύξησε τις εκτιμήσεις της για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το 2011 η Παγκόσμια Τράπεζα για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες. Λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς το Πεκίνο να σταματήσει την αυστηρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει λόγω των πληθωριστικών κινδύνων.
Κατά το τελευταίο τρίμηνο αποτελεσμάτων της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, η Τράπεζα μείωσε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Κίνας κατά 3,6% του ΑΕΠ, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το ανώτατο όριο της τάξης του 4%, που τέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner για τις χώρες της G20.
Μετά και από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των δύο προηγούμενων τριμήνων, το ΑΕΠ της Κίνας ενδέχεται να επεκταθεί κατά 9,3% το 2011, σε πιο αργούς ρυθμούς από το 10,3% του 2010. Παρόλα αυτά η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει πως αυτό εξακολουθεί να είναι ένα «υγιές» ποσοστό.
Η Τράπεζα αύξησε την πρόβλεψη της για τον ετήσιου δείκτη για το 2011 σε 5%, από το 4,7% που εκτιμούσε τον Μάρτιο και το 3,3% του Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, η Τράπεζα αναφέρει ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος ανήλθε σε υψηλό 32 μηνών στο 5,4% μέχρι τον Μάρτιο, είναι απίθανο να αυξηθεί περαιτέρω, εφόσον επιβραδύνονται οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης