Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το δολάριο, ευνοείται το ευρώ

Υποχωρεί το δολάριο, ευνοείται το ευρώ
Ευνοείται το ευρώ από την αποδυνάμωση του δολαρίου, μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της Fed και τη σιγή ιχθύος που διατηρεί ο Bernanke όσον αφορά στο θέμα της αύξησης των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου βρίσκεται λίγο πριν αγγίξει τα 1,49 δολάρια, δίνοντας στο ευρώ νέο υψηλό 17 μηνών.
Η Fed επιμένει να διατηρεί τα επιτόκιά της μεταξύ 0-0,25% και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει αυτή την πορεία νομισματικής πολιτικής μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2012. «Δεν ξέρω πότε η Fed θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής», επισήμανε ο Ben Bernanke, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της τράπεζας, η οποία και θα συνεχιστεί κανονικά, ενισχύει το δολάριο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Άνετος με την τρέχουσα νομισματική πολιτική στάση πρόσθεσε πως «τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η παγκόσμια οικονομία θέλουν ένα ισχυρό και σταθερό δολάριο».
Παρόλα αυτά, τα γεγονότα έρχονται σε αντίθεση με τις βλέψεις του Bernanke, καθώς, σήμερα, οι κεντρικές τράπεζες της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας πούλησαν τα νομίσματά τους για να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από την διολίσθηση του δολαρίου που απειλεί τις εξαγωγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης