Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι τα μέσα Μαΐου το Μνημόνιο της Πορτογαλίας

Μέχρι τα μέσα Μαΐου το Μνημόνιο της Πορτογαλίας
Ως τα μέσα Μαΐου αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για το δανεισμό της χώρας του από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι «ταχείες αλλά διακριτικές».
«Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να φθάσουμε σε μια συνεννόηση ώστε να υπάρξει συμφωνία η οποία θα διαβιβαστεί στη συνάντηση του Ecofin (το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) την 16η Μαΐου», δήλωσε ο Σόκρατες στο ραδιοφωνικό σταθμό TSF.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε την Τετάρτη δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι όροι της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη συμφωνία δανεισμού θα είναι έτοιμοι και θα υποβληθούν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας.9
Η Πορτογαλία αυτό το μήνα έγινε η τρίτη χώρα της ευρωζώνης που ζήτησε δανεισμό από τον μηχανισμό της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μετά την πτώση της κυβέρνησης μειοψηφίας τον Μάρτιο, που αύξησε ταχύτατα τα κόστη δανεισμού της.
Ο Σόκρατες είπε επίσης πως αναμένει η Φινλανδία να εγκρίνει τη συμφωνία, που είναι πιθανό να φθάσει τα 80 δισ. ευρώ, παρά τη σημαντική ενίσχυση του χαρακτηριζόμενου ως ευρωσκεπτικιστικού εθνικιστικού κόμματος των Αληθινών Φιλανδών στις εκλογές αυτού του μήνα.
Ο Σόκρατες κάλεσε επίσης το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες, να στηρίξουν τους όρους του μνημονίου για το δανεισμό της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης