Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ, Σλοβακία, Juncker και Socrates για Πορτογαλία

tags :
 ΔΝΤ, Σλοβακία, Juncker και Socrates για Πορτογαλία
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Πορτογαλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το θέμα της διάσωσης της πρώτης, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει «εξαιρετικής σημασίας» τις διαπραγματεύσεις, για τις οποίες ο υπηρεσιακός πλέον Πορτογάλος Πρωθυπουργός, Jose Socrates δηλώνει ότι «βαίνουν καλώς». «Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να φθάσουμε σε μια συνεννόηση ώστε να υπάρξει συμφωνία η οποία θα διαβιβαστεί στη συνάντηση του Ecofin (το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) την 16η Μαΐου», δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Σλοβάκος Υπ. Οικονομικών, Ivan Miklos, τονίζει όσον αφορά στην Πορτογαλία ότι αναμένει τη συμφωνία για το θέμα της μέχρι τα μέσα Μαΐου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.
Εν τω μεταξύ, ο Jean Claude Juncker, Πρόεδρος του Eurogroup, επισημαίνει ότι «υπάρχει ένα φινλανδικό πρόβλημα, δεδομένου ότι η Φινλανδία δεν έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν συνεδριάζει το κοινβούλιό της. Επομένως, στις αρχές της Φινλανδίας είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν στο μέσον του Μαΐου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης