Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμφωνη και η Merkel για τη διαδοχή του Draghi, σύμφωνα με πηγές

tags :
Σύμφωνη και η Merkel για τη διαδοχή του Draghi, σύμφωνα με πηγές
Κυβερνητικοί κύκλοι από τη Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι η Merkel δεν ψάχνει για νέο υποψήφιο για τη διαδοχή του Trichet, αλλά υποστηρίζει τον Draghi.
Νωρίτερα σύμφωνος με την ιδέα διαδοχής του Trichet από τον Μario Draghi στην κεφαλή της ΕΚΤ δήλωσε ο Jean Claude Juncker, Πρόεδρος του Eurogroup.
Εν τω μεταξύ, ο Σλοβάκος Υπ. Οικονομικών, Ivan Miklos, θεωρεί την υποψηφιότητα του Draghi ικανοποιητικά άξια. Παράλληλα, προ ημερών και ενώ μας χωρίζουν έξι μήνες από τον Οκτώβριο του 2011, δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy φαίνεται να στηρίζει τον Draghi  για την προεδρία της ΕΚΤ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός τραπεζίτης έχει εργαστεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και στην Goldman Sachs.
"Η οριστική απόφαση για το διάδοχο του Trichet θα ληφθεί στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου", δήλωσε προ ημερών με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα "εξαιρετική" χαρακτήρισε την επιλογή του Mario Draghi, ως τον επόμενο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Helena Salgado. Η Γερμανία, έτσι, παραμένει η μόνη από τις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης, που δεν έχει δηλώσει την υποστήριξή της και την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Draghi.
"Η θέση που παίρνει η Ισπανία είναι ότι ο  Mario Draghi αποτελεί έναν εξαιρετικό υποψήφιο", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ισπανίδα υπουργός, μετά την άρνηση του υπουργείου να σχολιάσει πάνω στο ζήτημα. Ο έπαινος για την υποψηφιότητα του Dragi, ακολουθεί την έγκριση του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy για τον Ιταλό υποψήφιο, του οποίου η εκστρατεία επιταχύνθηκε μετά και την υποστήριξη από την Πορτογαλία και το Βέλγιο.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, η οποία ελέγχει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αρνήθηκε να δηλώσει την προτίμησή της και καρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ο εκπρόσωπος της χθες τόνισε το δικαίωμά της να μπλοκάρει οποιαδήποτε υποψηφιότητα διαδοχής της θέσης του Trichet, σημειώνοντας κατά ένα τρόπο την δύναμη της Γερμανίδας Καγκελάριου.
Ωστόσο, η Μerkel βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιλογή να ακολουθήσει ή όχι τους κυριότερους Ευρωπαίους συνεταίρους της, καθώς η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία συνεισφέρουν περίπου στα δύο τρίτα της οικονομίας της ευρωζώνης.

(πρώτη ενημέρωση 09:35πμ)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης