Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ του Mario Draghi στη διαδοχή του Trichet και ο Jean-Claude Juncker

Υπέρ του Mario Draghi στη διαδοχή του Trichet και ο Jean-Claude Juncker
Στους υποστηρικτές του Ιταλού τραπεζίτη Mario Draghi για τη διαδοχή του Jean-Claude Trichet στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προστέθηκε και ο Jean-Claude Juncker. Με δηλώσεις του ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος του Eurogroup, τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy, δίνει ισχυρή ώθηση στην υποψηφιότητα του Ιταλού.
Σημαντικός αντίπαλος του Ιταλού τραπεζίτη στη διαδοχή του Trichet φερόταν το όνομα του συμπατριώτη του Juncker, Yves Mersch, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και το οποίο καθορίζει την οικονομική της πολιτική. Ωστόσο, ο Juncker ξάφνιασε με τις δηλώσεις ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Mario Draghi, λέγοντας, «δεν μπορώ να βρω κάποιο αξιοσημείωτο λόγο για να διαφωνήσω με την επιλογή του προέδρου Σαρκοζί».
Η δημόσια τοποθέτηση υπέρ του Ιταλού από τον Γάλλο Πρόεδρο Sarkozy και τον επικεφαλής του Eurogroup, ασκεί περαιτέρω πίεση στην επικεφαλής της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel. Μέχρι τώρα δίσταζε να πάρει θέση υπέρ της υποψηφιότητας ενός Ιταλού για τη σημαντικότερη ίσως οικονομική θέση στην ΕΕ, πόσο μάλλον που προέρχεται από το «φτωχό» νότο.
Έτσι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, την Παρασκευή, η Γερμανίδα Καγκελάριος, θα ταχθεί τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Mario Draghi, την οποία μέχρι στιγμής έχουν χαρακτηρίσει ως εξαιρετική επιλογή η ΥΠΟΙΚ της Ισπανίας, Elena Salgado και ο Σλοβάκος ομόλογός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης