Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα προωθούν οι Ισπανοί για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας

Νέα μέτρα προωθούν οι Ισπανοί για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας
Νέα πειθαρχικά μέτρα θα παρουσιάσει η Ισπανία για την καταστολή της παράνομης απασχόλησης, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει μία από τις κύριες αιτίες επιβάρυνσης της οικονομίας της, να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα και να μειώσει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, το οποίο και κατέχει.
Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα προσφέρει «δελεαστικά» κίνητρα προς τους εργοδότες για να δηλώνουν τους μέχρι τώρα αδήλωτους εργαζομένους που δουλεύουν γι’ αυτούς, τρεις μήνες προτού επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις για την παράνομη απασχόληση, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας της Ισπανίας, Valeriano Gomez.
«Βρισκόμαστε στην κορυφή της ευρωπαϊκής κλίμακας σον αφορά την παραοικονομία, ακριβώς πίσω από την Ελλάδα και την Ιταλία» δήλωσε εκπρόσωπος των φορολογικών επιθεωρητών της Gestha.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις της Gestha, για το ύψος των αδήλωτων εσόδων ανέρχονται στα 82 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ η συρρίκνωση της παραοικονομίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ θα ενίσχυε κατά 13 δις ευρώ τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης