Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Ackermann: "Η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει στις κεφαλαιαγορές"

tags :
J. Ackermann:
Την πεποίθησή του ότι διατηρείται η αβεβαιότητα στις κεφαλαιαγορές λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann. «Παρά τη συμφωνία να επεκταθεί το πακέτο διάσωσης της Ευρώπης και να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός που θα ισχύσει από το 2013, η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει στις κεφαλαιαγορές, κυρίως εξαιτίας των σημαντικών απαιτήσεων αναχρηματοδότησης στην περιφέρεια της ευρωζώνης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κρίση χρέους έχει επιστρέψει πίσω στο πολιτικό και δημόσιο προσκήνιο αυτό το μήνα, μετά την απόφαση των Γερμανών αξιωματούχων να θέσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υπό συζήτηση, που οδήγησε το διετές ελληνικό ομόλογο πάνω από το 26%. Η Deutsche Bank, το Μάρτιο ανακοίνωσε ότι έχει έκθεση στο ελληνικό χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους.
«Αν υποθέσουμε ένα haircut για τα ομόλογα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αυτό δεν θα έπληττε σε μεγάλο βαθμό την κεφαλαιακή βάση της Deutsche Bank», εκτιμά ο Konrad Becker, αναλυτής της Merck Finck και πρόσθεσε, πως «η ανησυχία είναι ότι ένα haircut στο ελληνικό χρέος ενδέχεται να έχει παρόμοιες συνέπειες με την κατάρρευση της Lehman Brothers, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις έμμεσες συνέπειές του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης