Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση «Badar» κατά του καθεστώτος στο Αφγανιστάν

tags :
Επιχείρηση «Badar» κατά του καθεστώτος στο Αφγανιστάν
Σε αποχή από δημόσιες συγκεντρώσεις, στρατιωτικές βάσεις και κτήρια της κυβέρνησης κάλεσαν τους Αφγανούς πολίτες οι Ταλιμπάν, καθώς αναμένεται τα παραπάνω να αποτελέσουν πιθανούς στόχους τους.
Μια μέρα μετά την προειδοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και των διπλωματιών για κλιμάκωση των επιθέσεων, οι Ταλιμπάν κηρύττουν την έναρξη των επιχειρήσεών τους κατά των κυβερνητικών προσώπων και της ασφάλειας, με κωδική ονομασία «Badar».
«Οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στις επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών κέντρων, τόπων συγκέντρωσης, αεροπορικών βάσεων, κέντρων πυρομαχικών, στρατιωτικών αυτοκινητοπομπών των ξένων εισβολέων σε όλα τα σημεία της χώρας», δηλώνουν οι ίδιοι.
Σημειώνεται πώς διοικητές του ΝΑΤΟ βλέπουν ότι το κύμα βίας θα διαρκέσει σχεδόν μια εβδομάδα. Η βία στο Αφγανιστάν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010.
«Όλοι οι Αφγανοί πρέπει να έχουν καλά στο μυαλό τους ότι πρέπει να μένουν μακριά από συγκεντρώσεις, αυτοκινητοπομπές και κέντρα του εχθρού για να μην πληγούν κατά τις επιθέσεις των Μουτζαχεντίν εναντίον του εχθρού», συμπληρώνουν εκπρόσωποι των Ταλιμπάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης