Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 3 ετών το δολάριο – Απώλειες 1,5% σε επίπεδο εβδομάδας

tags :
Σε χαμηλό 3 ετών το δολάριο – Απώλειες 1,5% σε επίπεδο εβδομάδας
Σε χαμηλό 3 ετών βρέθηκε το δολάριο την εβδομάδα που έφυγε, εν μέσω άλματος των αγορών σε προ κρίσης επίπεδα. Για ακόμη μια φορά η νομισματική πολιτική χαλάρωσης της Fed βρίσκεται στο επίκεντρο των… κατηγορουμένων.
Ο επικεφαλής της τελευταίας, Ben Bernanke επισήμανε σε δηλώσεις του ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύσσεται μετριοπαθώς και γι’ αυτό τάχθηκε στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης κατά του ενδεχομένου για 3ο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, θα συνεχιστεί κανονικά ως το τέλος Ιουνίου το QE2, γεγονός που έστειλε τους αμερικανικούς δείκτες στη χθεσινή διαπραγμάτευσή τους σε επίπεδα σχεδόν προ κατάρρευσης της Lehman Brothers. Παράλληλα, τα εμπορεύματα εκτοξεύθηκαν, με το χρυσό να αγγίζει νέο ιστορικό υψηλό στα 1.569 δολάρια την ουγγιά. Το πετρέλαιο άγγιξε τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2008 στα 114 δολάρια ανά βαρέλι.
Μεσούσης της καταστάσεως εκτινάχθηκε και ο πληθωρισμός με την άνοδο να φτάνει το 2,8% στην Ευρωζώνη. Σημειώνεται πως το αμερικανικό συνάλλαγμα άγγιξε επίπεδα Ιουλίου 2008, με απώλειες 1,5% σε διάστημα επτά ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης