Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράνομο το "Χαλιφάτο" της ISIS, σύμφωνα με ανώτερο Μουσουλμάνο κληρικό

Παράνομο το
Επικίνδυνες οι απειλές κατά της ζωής των αλλόθρησκων, υποστήριξε ο Mehmet Gormez
Η ανακήρυξη του «Χαλιφάτου» από τους ισλαμιστές μαχητές (ISIS) στο Ιράκ στερείται νομιμότητας και οι απειλές κατά της ζωής των Χριστιανών είναι ένας κίνδυνος για τον πολιτισμό, δήλωσε ο Mehmet Gormez, κορυφαίος κληρικός της Τουρκίας, διάδοχος του σπουδαιότερου ιμάμη του τελευταίου χαλιφάτου.
«Μετά την κατάργηση του χαλιφάτου... υπήρξαν κινήσεις από κάποιους που νομίζουν ότι μπορούν να ενώσουν τον μουσουλμανικό κόσμο με την αποκατάσταση ενός χαλιφάτου, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είτε από πολιτική ή νομική άποψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Gormez.
Όπως τόνισε ότι καταστροφικές είναι οι απειλές της ISIS κατά της ζωής των αλλόθρησκων.
«Οι λόγιοι του Ισλάμ πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό (επειδή) η αδυναμία να διατηρηθεί ειρηνικά άλλες θρησκείες και πολιτισμούς σηματοδοτεί την κατάρρευση ενός πολιτισμού», υποστήριξε ο κληρικός.
Από τους χίλιους Μουσουλμάνους που σκοτώνονται κάθε μέρα, «το 90% σκοτώνεται από τα χέρια άλλων αδελφών Μουσουλμάνων» είπε ο Gormez, ενώ υποστήριξε ότι ουσιαστικά δεν είναι θρησκευτικοί οι λόγοι αλλά μονάχα η αφορμή.
Κάποιοι Μουσουλμάνοι αντιδρούν βίαια γιατί έχουν υποστεί πολλά χρόνια καταπίεσης, δικτατορίες και απόκρυψη της ταυτότητάς τους, είπε ο κληρικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης