Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Ανακοίνωσε την ενοποίηση των λειτουργικών της συστημάτων

tags :
Microsoft: Ανακοίνωσε την ενοποίηση των λειτουργικών της συστημάτων
Δεν ανακοινώθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ενοποίηση
«Ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο καλύπτει όλα τα μεγέθη συσκευών», ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella (Ναντέλα), ότι πρόκειται να αναπτύξει η εταιρεία.
Ουσιαστικά, η ανακοίνωση αυτή μεταφράζεται σε μια προσπάθεια της Microsoft να ενοποιήσει τις κύριες εκδόσεις των Windows σε μία ενιαία πλατφόρμα.
Μέχρι ήμερα η εταιρεία παρέχει τρία λειτουργικά συστήματα που απευθύνονται σε διαφορετικά μεγέθη οθονών, κάτι που αναμένεται να αλλάξει.
«Tώρα έχουμε μία ομάδα, με μία κοινή αρχιτεκτονική. Αυτό μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε σε κλίμακα, δημιουργώντας Universal Windows Apps», ανέφερε ο CEO, κάνοντας και έμμεση νύξη στις 18 χιλ. απολύσεις που ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα η εταιρεία.
Η Microsoft θα συνεχίσει την πώληση διαφορετικών εκδόσεων των λειτουργικών της συστημάτων (για παράδειγμα Windows Pro και Windows Enterprise), ωστόσο οι ομοιότητες θα είναι πολύ περισσότερες από ό,τι οι διαφορές, με το Nadella να υπόσχεται ενοποίηση των καταστημάτων και των πλατφορμών για εμπόριο και developers.
Στην αναφορά του ο Nadella δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα ενοποιηθούν οι πλατφόρμες των Windows, Windows Phone και Xbox, ωστόσο τόνισε τα οφέλη τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές.
Τον Απρίλιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εργαλεία της Universal Windows Apps θα παρέχουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές συμβατές με εναλλακτικές πλατφόρμες και συσκευές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης