Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξημένη εποπτεία στα γραφεία των Deutsche Bank και Barclays στη Νέα Υόρκη - Σε εξέλιξη η έρευνα για χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος

Αυξημένη εποπτεία στα γραφεία των Deutsche Bank και Barclays στη Νέα Υόρκη - Σε εξέλιξη η έρευνα για  χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος
Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα για τους τραπεζικούς κολοσσούς
Κυβερνητικούς ελεγκτές στα γραφεία της Deutsche Bank και της Barclays στη Νέα Υόρκη ετοιμάζονται να τοποθετήσουν οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο των ερευνών τους για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία με τις δύο τράπεζες για αυξημένη εποπτεία στα γραφεία τους.
Η Barclays αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε στο Reuters ότι η γερμανική τράπεζα βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρχές και αν χρειαστεί θα λάβεια τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, διευρύνεται η έρευνα για τη δράση των dark pools σε Deutsche Bank και UBS.
Πρόκειται για ιδιωτικά χρηματιστήρια τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών ή εταιρειών επενδύσεων υψηλού κινδύνου (hedge funds), όπου πραγματοποιούνται συναλλαγές έξω από το πλαίσιο των συμβατικών χρηματιστηρίων.
Προθέσεις αγοράς και πώλησης δεν δημοσιοποιούνται, παρά μόνο το αποτέλεσμα της συναλλαγής.
Το 15% των αμερικανικών συναλλαγών διεκπεραιώνεται ήδη σε Dark Pools.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης