Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για δεύτερη διαδοχική ημέρα για τον χρυσό - Στα 1,294.90 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Πτώση για δεύτερη διαδοχική ημέρα για τον χρυσό - Στα 1,294.90 δολάρια ανά ουγγιά
Tα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου υποχώρησαν κατά 3,40 δολάρια, ή 0,3%
Με πτώση τερμάτισαν τα συμβόλαια του χρυσού για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, σήμερα, Τετάρτη, καθώς τα ισχυρά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας των ΗΠΑ, συνέχισαν να ανατροφοδοτήσει τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου υποχώρησαν κατά 3,40 δολάρια, ή 0,3% τερματίζοντας στα 1,294.90 δολάρια ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι  η αμερικανική οικονομία σημείωσε άνοδο κατά 4% στο β' τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, έναντι ύφεσης 2,1% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του έτους (τα αρχικά στοιχεία έκαναν λόγο για 2,9%).
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν άνοδο κατά 3,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.
Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 2,5% έπειτα από μία μέτρια άνοδο 1,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Μόνη τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ΑΕΠ αποτέλεσαν οι καθαρές εξαγωγές.
Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν με ταχυτερο ρυθμό 11,7% έναντι ανόδου 9,5% στις εξαγωγές.
Παράλληλα στα υψηλότερα τριετίας αναρριχήθηκε ο πληθωρισμός των ΗΠΑ, αγγίζοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, το β’ τρίμηνο του 2014.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ ενισχύθηκε σε τριμηνιαία βάση, καθώς το α’ τρίμηνο του 2014 είχε διαμορφωθεί στο 1,4%, ενώ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.
Ακόμη με 218 χιλ. νέες θέσεις εργασίας ενισχύθηκε ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της ADP, επιβραδυμένος ρυθμός ανάπτυξης σε μηνιαία βάση, αλλά και κατώτερος των εκτιμήσεων.
Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν 235 χιλ. νέες θέσεις εργασίας αλλά διαψεύστηκαν επί τα χείρω, ενώ τον Ιούνιο είχαν προστεθεί 281 χιλ. θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης